Iedereen heeft zijn eigen wereldkaart in zijn hoofd. Er zijn landen die we kennen omdat we er eens geweest zijn. Natuurlijk zijn er de landen waar we wonen of hebben gewoond. Sommige landen zijn relatief dichtbij, deze bezoeken we regelmatig voor korte uitstapjes. Er zijn landen die we kennen uit verhalen van vrienden, uit het nieuws of uit boeken. En er zijn landen waarover we nog nooit gehoord hebben, waarmee we geen connectie hebben, misschien kennen we de namen er niet eens van, en als we die al kennen, weten we nog niet waar ze liggen. We noemen deze laatste categorie landen vaak ‘witte plekken op de kaart’. Voor mij was Oman zo’n land, tot begin dit jaar.

Een tocht in het land van Sinbad de zeeman!

Ik werd me van mijn onwetendheid bewust tijdens een vlucht naar Zuid-Frankrijk in maart. Ik las een artikel over het veiligste Arabische land om naartoe te reizen: Oman. Mooie stranden, woestijnen en bergen van tot wel 3000 meter hoog – zo kun je dit artikel samenvatten. Deze bergen bieden natuurlijk mogelijkheden om te mountainbiken. Helemaal mooi is dat de bergen zich dicht bij de zee bevinden, dan heb je wat afwisseling. Dus ik begin mijn onderzoek online, koop een reisgids en raak gefascineerd door de verhalen over karavanen, wierook en Sinbad de zeeman, die in Oman geboren is…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!