Na een klein uur vliegen arriveer ik in München, terminal 1 om precies te zijn. Vijf minuten later zit ik op de verzamelplaats om me heen te kijken of er zojuist andere journalisten gearriveerd zijn. Ik ben aan de vroege kant, maar denk een biker gespot te hebben. Helemaal zeker ben ik niet, dus ik wacht tot hij de eerste ‘zet’ doet richting mijn tafel.

Dare Devil Will neemt de moeilijkste jump van Mottolino Bike Park

Een uur later zie ik onze reisleidster Sabrina, herkenbaar aan haar kleding van fietsmerken, oogcontact maken. Yes, de trip richting Livigno kan beginnen, denk ik terwijl ik me netjes voorstel aan de andere pers.

De biker blijkt inderdaad ook mee te gaan naar Italië; Will is zijn naam en hij is overgevlogen vanuit Engeland. We glimlachen gezamenlijk – ‘dus toch, zie je wel!’ Er volgt een gesprek over de kenmerken van mountainbikers, terwijl de reis per taxi wordt voortgezet naar het bikevriendelijke Livigno…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!