De Tsjech Tomáš Slavík (30) wordt gezien als één van de beste fourcross-rijders ter wereld. De snelle man uit Brno begon ooit op de BMX, maar verzamelde later in verschillende mountainbikedisciplines een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar. De Ghost-rijder was tweemaal wereldkampioen 4X, World Cup winnaar, 4X Pro Tour winnaar, King of Crankworx en talloze malen nationaal kampioen. Ook blinkt hij uit in radicale ‘Downmalls’ en de niet ongevaarlijke City Downhills in Zuid-Amerika.

Tomáš, waar liggen jouw roots precies?

“Ik ben geboren en getogen in Brno, een stad die in het zuiden van Tsjechië ligt. Als kleine jongen was ik zó druk, dat mijn ouders mij toen ik tweeënhalf jaar was een klein fietsje hebben gegeven. Op mijn zesde werd dat een BMX en ben ik lid geworden van de plaatselijke BMX-club die vlak bij ons huis een baan had. Ik was zó gek van de fiets, dat ik er niet aan toe kwam om andere sporten te proberen. Ook toen al betekende de fiets alles voor mij en daar besteedde ik al mijn vrije tijd aan. Op mijn zestiende begon ik ook op de mountainbike te rijden en toen ik twintig was ben ik mij helemaal op de fourcross gaan richten.”

Lees het volledige artikel in het online Bikefreak-magazine nummer 95. Meld je GRATIS aan als abonnee op deze pagina

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!