Julia Boschker (16) van het Merida-Bassa Biking Team is zonder twijfel een talent voor de toekomst. Als jeugdrenster en nieuweling maakte zij al indruk met een reeks nationale titels en dit jaar draagt ze als juniordame de leiderstrui in de Pearl Izumi Benelux Cup. Een polsbreuk vlak voordat ze zou starten op het afgelopen WK in Nove Mesto, gooide flink roet in het eten. Het tekent haar mentaliteit dat ze nu alweer uitkijkt naar het veldritseizoen, een discipline die ze als allrounder ook uitstekend beheerst.

De Merida BIG NINE 6000 29er geeft meer tractie bij up- en downhillsecties.

Talent

“Ik begon heel vroeg met het rijden van wedstrijden op de weg in jeugdcategorie 1”, vertelt Julia Boschker. “Mijn vader is zelf een enthousiast fietser en mijn opa was jeugdtrainer bij wielervereniging Olympia in Heerenveen, dus ik heb het fietsvirus wel een beetje van huis uit meegekregen. In jeugdcategorie 3 maakte ik de overstap naar het mountainbiken. Waarom? Het offroad rijden vond ik veel leuker en eerlijker…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!