Didier Bats (23) uit Betekom begint in 2016 aan zijn eerste seizoen als eliterijder. De huidige Belgisch kampioen bij de beloften rondde vorig jaar zijn studie Bedrijfsmanagement & Marketing af en daardoor is er nu meer tijd om zich te richten op belangrijke wedstrijden. Het feit dat Didier is opgenomen in de voorlopige Olympische selectie zegt veel over zijn mogelijkheden. Zijn sponsor Concept Store 4Bikes uit Westerlo heeft met een Specialized S-Works Epic 29 World Cup in ieder geval gezorgd voor de perfecte wedstrijdfiets.

Jeugd

“Mijn vader was vroeger mountainbiker en zo ben ik al jong met de fiets in aanraking gekomen”, vertelt de talentvolle Didier Bats. “Toen ik acht jaar was, reed ik mijn eerste rondjes. Ook gingen wij met de familie vaak naar grote wedstrijden kijken, zoals Houffalize of Kluisbergen. Als tweedejaars junior heb ik een grote stap gemaakt. Ik werd in dat jaar onder meer 4e bij de World Cup in Nove Mesto.

Op technisch moeilijke omlopen komt de Specialized S-Works Epic 29 echt tot zijn recht!

Als belofterijder lukte het mij om die lijn door te trekken met een 4e plaats op het EK in St. Wendel en vorig jaar de Belgische titel XCO bij de beloften. Mooi om zo afscheid van deze categorie te kunnen nemen. Ik heb vorig jaar mijn studie Bedrijfsmanagement en Marketing in Leuven afgerond en nu kan ik mij even helemaal op het fietsen concentreren. Dit seizoen rijd ik samen met Jeff Luyten en Dries Heylen, voor het Concept Store 4Bikes Team.” …

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!