Afgelopen seizoen debuteerde de talentvolle Milan Vader (19) bij de beloftencategorie en dat leverde direct mooie resultaten op. De crosscountryrijder van het KNWU Team MTB van bondscoach Tim Heemskerk pakte in juli in Zoetermeer de nationale titel, werd uitstekend negende op het EK en tijdens het WK in het hooggelegen Andorra reed hij naar de dertiende plaats. Milan, die onlangs ook de Award kreeg van ‘MTB Talent van het Jaar’, heeft zijn vizier gericht op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Kijk even mee naar zijn Canyon ‘Grand Canyon’ SLX.

Zeeuwse roots

“Met mountainbiken ben ik begonnen toen ik zeven jaar was”, vertelt Milan Vader, die afkomstig is uit het Zeeuwse Middelburg. “Mijn vader was vroeger waterpoloër, dus je begrijpt dat ik in mijn jeugd veel gezwommen heb, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor de fiets…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!