Globetrotter Marc de Maar (33) uit het Drentse Assen, heeft als beroepsrenner op de weg al een hele carrière achter zich. Hij kwam uit voor verschillende World Tour-teams, reed naast de klassiekers ook de Giro en de Vuelta en won in het nationale shirt van Curaçao goud op de PanAm Games in Mexico. Toch maakte Marc aan het begin van dit seizoen definitief de switch van de weg naar de mountainbike en richtte hij zich voornamelijk op de marathondiscipline. Bikefreak sprak met Marc over zijn Ghost Lector World Cup UC 29er en zijn plannen voor de toekomst.

Professional op de weg

“Op mijn 14e begon ik met schaatsen en wielrennen”, vertelt Marc de Maar. “Wielrennen ging mij beter af en ik vond het leuk om in wegwedstrijden uit te komen.” In zijn nieuwelingen- en juniorentijd liet Marc zien dat hij talent had en als amateur werd hij in 2004 opgenomen in de opleidingsploeg van Rabobank. “Twee jaar later, in 2006, kreeg ik een contract bij het World Tour-team van Rabobank en daar heb ik vier jaar gereden. Ik startte in de grote klassiekers, maar ook in de Giro en de Vuelta. Later kwam ik ook nog uit voor het Belgische Quick Step, het Amerikaanse United Healthcare en uiteindelijk het Nederlandse Roompot. Door de jaren heen heb ik veel over de wereld gezworven en deelgenomen aan schitterende koersen. Bij Quick Step stond ik op de shortlist voor de Tour de France, maar op het laatst nam de ploeg toch een extra snelle man mee, om de sprint aan te trekken voor Tom Boonen. Tom was echter al heel snel weer naar huis, dus dat was toen wel heel zuur!”

Lees het volledige artikel in het online Bikefreak-magazine nummer 93. Meld je GRATIS aan als abonnee op deze pagina

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!