Eliterijder Jens Schuermans (22) uit Maasmechelen heeft in het verleden al heel wat topprestaties geleverd, maar ook kwam er veel blessureleed op zijn pad. Voor Jens, die deel uitmaakt van het Versluys Pro MTB Team en tevens gesteund wordt door Defensie, was 2014 een jaar om snel te vergeten. Afgelopen seizoen kwam hij echter ijzersterk terug, met een bronzen medaille op het EK en een 5e plaats op het WK U23! Als hij zich dit voorjaar weet te kwalificeren voor de Olympische Spelen, dan rijdt hij ook in Rio op zijn Scott Scale RC 900.

Talent

“In mijn jeugd heb ik verschillende sporten beoefend, zoals hardlopen, voetbal en tennis”, vertelt Jens Schuermans. “Een operatie aan de knie dwong mij op veertienjarige leeftijd tot revalideren en de fiets was daarbij een mooi hulpmiddel. In de nieuwelingencategorie fietste ik hoofdzakelijk als hobby, maar toch bleek dat ik mij goed kon meten met de concurrentie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!