Cannondale is een Amerikaans merk dat zijn activiteiten begon in 1971, met o.a. rugzakken, kleding en trailers bedoeld voor het vervoer van fietsen. Hun eerste fiets kwam uit in het jaar 1983, en al snel daarna (in 1984) werd de eerste mountainbike op de markt gebracht. Hoewel de ideeën en technieken worden ontwikkeld in de VS, vindt de productie plaats in Azië.

De Habit steigert gemakkelijk wanneer het steil wordt

In het algemeen herken je een Cannondale onmiddellijk zodra je er één ziet. Hun zogeheten ‘Lefty’, een voorvork met slechts één poot, lijkt in geen enkel opzicht op welke andere voorvork dan ook. Ik herinner mij nog de allereerste keer dat ik hem zag, toen ik zelf nog een ‘groentje’ was in de wereld van het mountainbiken. Ik was op zijn zachtst gezegd enigszins in verwarring gebracht…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!